Despeses associades amb la compra d' una propietat a Barcelona

Despeses associades amb la compra d' una propietat a Barcelona

Despeses associades amb la compra d' una propietat a Barcelona

Aquest blog descriu les despeses totals per comprar i posseir una propietat a Barcelona.

1. Despeses addicionals

El comprador ha de pagar entre un 11% i 15% addicional del preu de compra de la propietat per despeses i impostos addicionals. Aquestes despeses es paguen quan el Comprador signa l' escriptura pública. Inclouen:

  1. 10% Impost de Transmissions Patrimonials (ITP). Aquest és un impost del 10% sobre el preu de compra de la propietat. Es paga a Catalunya. El % varia depenent de la província espanyola on es troba la propietat, a Catalunya és del 10%. Si té 32 anys o menys, guanya menys de 30k per any i compleix amb altres requisits, l'impost es pot reduir al 5%.
  2. Notari Públic. Una escriptura de propietat se signa davant un "Notari Públic". Cobren de 1000€ a 2000€ per escriptura (aquests preus estan regulats)
  3. Quota de registre. Les escriptures es registren a l' Oficina de Registre de la Propietat o Registre del govern. Cobren de 600€ a 900€ per escriptura.
  4. Gestoria. Paguen l' impost del 10%, presenten l' escriptura davant el Registre i altres serveis relacionats. Cobren de 400 € a 750€ per escriptura. (No hi ha obligació d'usar un gestor per liquidar impostos, però es recomana encaridament ja que els errors poden ser molt costosos)
  5. Forma de pagament:
    1. Xec bancari. Depenent del teu banc al voltant de 300€ (en alguns bancs si contractes l'assegurança de l'apartament amb ells, et donen el xec gratis).
    2. Transferència bancària a través del Banc d'Espanya (OMF) depenent del seu banc del 0,4% al 0,5% de l'import.

Aquí hi ha un exemple.  Un pis que costa 500.000 € implicarà uns 52.800 € en costos addicionals com es detalla a continuació. Aquests números poden variar.

  • 10% IVA: 50.000 euros
  • Notaria: 1.200 €
  • Matrícula: 800 €
  • Gestor: 500 €
  • Xec: 300 €
  • Total: 52.800 €
  • Preu total de l' immoble: 552.800 €

En comprar "nova construcció" o com a empresa, els impostos varien.

 

2. Comprar una propietat amb una hipoteca

Una hipoteca requereix un segon impost i una segona escriptura. A partir d'octubre de 2019, aquests costos addicionals han de ser pagats pel banc hipotecari del Comprador. Però el banc pot imposar diverses altres tarifes, com una avaluació de la propietat, per atorgar la hipoteca. Aquests costos varien d'un banc a un altre i de la seva relació amb ells.

 

3. Costos anuals relacionats amb la propietat

Hi ha 3 costos associats a ser propietari d' una propietat a Barcelona:

  1. Impost Municipal sobre Béns Immobles (IBI). És aproximadament l' 1.5% del valor fiscal taxat de la propietat. El valor taxat és del 20% al 75% del preu de venda. Depèn de la data de la darrera avaluació.
  2. Despeses de comunitat. Això és per al manteniment i reparacions d' edificis. Varia depenent de diversos factors (si hi ha ascensor, porter, piscina, etc.). Est. 1200€ a 2.400€/any.
  3. Assegurança de propietat. Això depèn de la mida de la propietat i de si també assegura el contingut. Est. 350€/any. (això només és obligatori quan tens una hipoteca)

 

Si té més preguntes, no dubti a trucar-nos o enviar-nos un correu electrònic a info@toll-wohnen.es